Просимо молитовної та фінансової підтримки на лікування пластуна священника - Пласт
EN

Є люди – натхненники, є люди – маяки; є люди, поруч з якими знаєш “як і навіщо”; є такі через приклад яких ти стаєш ближчим до Бога; рідко, але іноді щастить зустріти людину, яка всім своїм єством випромінює віру та радість, впевненість в дні завтрашньому та бажання той день творити.

Пластункам 24 куреня УСП та 26 куреня УПС “Княгині” пощастило знати людину, яка для кожної з нас і натхненник, і провідник, і наставник, і отець, і приятель в пригодах, і довірена особа всіх наших почуттів і таємниць.

Ця людина – духівник нашого куреня пл.сен. о.Ігнатій (Олександр Воловенко), Тис.

Кожна з нас може до деталей згадати день свого вступу до Пласту та день складання Пластової присяги. Пам’ятаємо, бо для кожної з нас о.Ігнатій створював неповторний сюжет, в якому завжди була і таємниця, і шляхетні випробування, і княжа винагорода.

Княгині – це різні міста, станиці, краї. Але ми всі через о.Ігнатія маємо духовну опіку, духовні орієнтири, досвід служіння. Саме через нього ми пізнавали і пізнаємо одна одну, саме він збирає нас до молитви, коли комусь потрібна молитовна підтримка.

Це він, о.Ігнатій, надихає нас на подорожі, творчість і навіть на авантюри. З ним і з його молитвами ми здійснили п’ять мандрівних таборів “Замкове коло” і побачили всі замки України. Разом з ним ми щороку підіймаємось на Замкову гору в Кременці, згадуємо в молитві засновницю куреня Княгині пл.сен.Ірену Богачевську, приймаємо в курінь нових пластунок, розповідаємо  юнацтву про жертовне служіння Княгинь світу, громаді та Україні.

Дієвому патріотизму, активному краєзнавству, пошуковій активності, вірі в Україну наше юнацтво вчиться у нього. о.Ігнатій – беззмінний духівник юнацького табору Донецької округи “Земля Велетнів”. Духовні бесіди о.Ігнатія – це завжди подорожі в глибини всесвітнього духовного досвіду, історії про перемоги добра над злом, це поєднання мудрості та неповторного гумору.

Отець Ігнатій – справжній щирий друг і кожної з нас, і Куреня в цілому. Цього молитви, його готовність вислухати та розрадити в будь-який час – ми всі вдячні йому за духовну опіку.

 

Зараз прийшов наш час посилених молитов за одужання о.Ігнатія. 12 травня 2019 отець потрапив в лікарню. Діагноз: ішемічний інсульт.

Ми молимось і просимо молитовної та фінансової підтримки для реабілітації нашого пластового друга.

Реквізити для фінансової допомоги:

картка ПриватБанк: 5168 7572 9728 5191 (Наталія Шерекіна) з позначкою: на лікування о.Ігнатія.

Контактна особа (координатор) в м.Київ:

Nataly Sherekina

0637469434 (WhatsApp, Telegram)

—————————————-

5 фактів про отця Ігнатія

 

  1. Священник, філолог, психолог, пластовий виховник, переселенець з Донецька.
  2. Організатор перших українських парафій в Приазов’ї та Маріуполі (за 24 роки свого священичого служіння служив на декількох парафіях на Донеччині. При всіх – започаткувався Пласт. На сьогодні лінія фронту зупиняється на тих локаціях, де були розташовані парафії, в яких служив отець.)
  3. Засновник Братства святого праведного Петра Калнишевського. Настоятель парафії Св. Петра Калнишевського УПЦ Київського Патріархату, м. Донецьк, Україна.
  4. Співзасновник кальміуської паланки українського козацтва 2002 рік.
  5. Останні 6 років очолює станицю Донецьк Пласту – НСОУ.  Був в наглядовій раді всеукраїнського Пласту 2002-2004 роки.

 

Сюжет про отця Ігнатія в проекті “Просто люди” порталу неполітичних новин NGO.DONETSK.UA:

https://www.youtube.com/watch?v=hVWBUENfz2I

Поділитися

Схожi новини