Збір на КВВ УПЮ
EN

Ми запускаємо створення онлайн-курсу для виховників

Щоб навчити нового волонтера працювати з дітьми, потрібно багато часу. Багато охочих стати волонтерами в Пласті змушені чекати в чергах на свій тренінг.

Тож ми прийняли рішення розділити навчання виховників на онлайн і офлайн частини. І зараз нам потрібна ваша підтримка для створення онлайн-курсу для виховників юнацтва (12-17 років).

Яким буде зміст онлайн-курсу

Модуль 1. Підлітковий вік

Цей блок курсу спрямований на вивчення фізичних і психологічних змін, які відбуваються у підлітковому віці; навчання, як працювати з підлітками, реагувати на їхні потреби.

Модуль 2. Роль виховника

У цьому модулі волонтер дізнається про роль виховника в Пласті, яким повинен бути його образ в очах дітей і молоді, де знаходиться роль виховника в пластовій ієрархії.

Модуль 3. Пластовий метод

Для виховника надважливо розуміти пластовий метод, його засадничі елементи. Саме детальному вивченню пластового виховного методу буде присвячений цей блок курсу.

Модуль 4. Гурток

Завдяки цьому модулю волонтер дізнається усі технічні моменти щодо функціонування гуртка в Пласті: документообіг, посади в гуртку, планування діяльності, взаємодія гуртка з куренем тощо.

Модуль 5. Безпека

Цей модуль присвячений питанням безпеки, яке має особливу вагу в сьогоднішній час. Виховник повинен знати, як створити безпечне середовище у своєму гуртку, вберегти дітей і молодь від булінгу і будь-якого виду насилля.

Кошторис розробки та виготовлення оналйн-курсу тривалістю 10 годин від ВУМ online